Sidor

måndag 24 mars 2014

Helgens fikatest

Ja, det blev helg igen. Efter att inte ha varit någon förra veckan. Den filtrerades bort genom en krasslig kropp och blev en icke-helg. Men som sagt, den här helgen var blev det helg igen och det skavdes cykel i vanlig ordning.

I kontrast till förra helgtestet, som var av teknisk art, granskades denna vecka ett bageri i trakterna kring Idala i Halland. Gårdsbageriet ligger på Gällingevägen nummer 1153 och för er som hojar från Gällinge skola och söderut innebär det att man ska nästan hela vägen ner till T-korsningen i Idala. En röd lada på vänster sida rymmer en fräscht bageri som var mycket välbesökt under en timme runt lördag lunch.

Jag hade ställt ett stort motorfordon till förfogande så att mammor och barn kunde färdas tryggt till fiket medan Erik och jag tog vårcyklarna ner i den friska motvinden. Erik sportade sin BMC med skärmar, en typisk vårcykel på 7 kg som man kan slita på innan det är racerdags. Själv rattade jag min multifunktionshoj från Ridley på knappa 10 kilo som får rulla några dagar till. Racern kommer fram när vinterbyxorna läggs undan, sådan är traditionen.

Du har väl en vårcykel? Halvsnabb och helrätt.

I Stockared var det full fart på verksamheten.

Gårdsbageriet fick sålt en hel trave med bullar, mackor och kaffe innan vi monterade barnen i bilen och skildes åt igen. Papporna fortsatte ner till Idala och körde den fina vägen upp mot Stockared innan vi valde den östra korridoren hem mot Göteborg. Fyra fina timmar in på kontot och därefter vidare rakt in på nästa matfest i Majorna. 

För er som vill följa min träning, både till fots och hjuls, har jag lagt upp en länk till Strava här nere till höger i bloggen. Där kommer ni också kunna hitta säsongens "KOM igen med Campa" ett antal utmaningar där vinnarna erhåller fina priser från Campagnolo. Mer om detta i ett senare inlägg förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar