Sidor

söndag 10 februari 2013

Vargavinter?

Efter dubbla kalas igår och sen hemkomst i natt så smakade det med en rejäl sovmorgon till kl 09. Därpå frukost, obligatorisk avstämning av tillgänglig cykelutrustning på nätet, samt ladd inför dagens pass. 

Vid lunch kom jag äntligen iväg och fick tre fina timmar i snö och vintersol. Det blev en bra vecka till slut med åtta timmar cykel trots feberkänning i fredags.

Cykel - en vintersport.

Havet låg där det skulle, inga konstigheter.

Halvvägskaffe med vargspår och längtan efter en riktig cykel.

Vinterklassiker; kall, lätt snö yr kring framhjulet och bygger spets på framskärmen.

På tal om varg, i går såg vi en märklig syn på motorvägen. På E20 halvvägs upp i Jonseredsbacken mot Jerikotunneln hade polisen stoppat trafiken, bara någon minut, för att ett jaktlag sysslade med något på vägen. Vi såg ett djur ligga i ytterfilen, gråbrunt till färgen och inga synliga ben eller huvud som det låg på marken. Vi passerade långsamt på ett par meters håll och såg ryggen på ett stort, lurvigt djur som inte var en älg, inte ett rådjur och knappast en hund.

Vi har svårt att förklara hela händelsen då det i brist på fordon sannolikt inte var en trafikolycka. Gott om jägare var det där i alla fall så de var nog beredda på att något skulle hända just där. Press och polis avslöjar inget på sina respektive hemsidor idag så vi konspirerar vilt(!) och går på historien om varulven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar