Sidor

söndag 29 april 2012

Trestadsmys

Igår kördes det andra riktiga cykelpasset sedan hemkomsten från Mallorca för över två veckor sedan. Bil till goda vänner i Uddevalla för ett lugnt pass på fina vägar mot Trollhättan. Ankomsten till kaffestugan vid slussarna var väl tajmat, 30 sekunder före Västsveriges samlade MC-kår som presenterade inte mindre än 300 kg svart skinn i kön. Den samlade åldern översteg det tiodubbla, så vi kände oss inte direkt hotade, särskilt som vi redan lagt beslag på våfflorna. Meningsutbytet mellan klanerna var kort och kärnfullt:

Jag: 
- Det verkar som om man kommer fram fortare utan motor?
Knutte: 
- Se nu till att inte halka i de där skorna...

Vet inte om det senare var att uppfatta som ett hot. Alla kulturer vill väl vårda sina ideal även om ålder och inriktning påverkar formuleringarna.

Caroline, Mattias, Jenny, Robban och Karin i Trollhättan.

Dagens bästa kommentar kom annars från serveringen när Caroline frågade efter den annonserade vaniljsåsen till sin äpplemuffins:
- Vi har tyvärr ingen vaniljsås, men det SKA vara det till den.

Vidare mot Vänersborg och in i skogarna tillbaka mot Uddevalla där grillen tändes framåt kvällen medan jag inspirerades av de svartvita fotografierna i senaste numret av Kadens. En stadig bärpaj MED sås lade locket på kistan efter att vi avnjutit dagens sista ljus under en mäktig solnedgång över Uddevalla.

Solnedgång i all ära - backen upp till utsikten var magnifik. Runt 20% i gruset.

Att umgås till cykel är ju bara en av alla fantastiska former av cykling. Det är som Mattias sa när man inte setts på länge; en del tar telefonen, andra tar cykeln.

/Fridens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar