Sidor

söndag 22 januari 2012

Spårslaget

Fint pass på 3,5 timme i sol och snö i dag. Vi inledde med 30 minuter G2 då det visade sig att Säröbanan inte plogats, men väl promenerats frekvent under gårdagen. Hela bredden nyttjades och de sex hojarna gick oavbrutet på ställ med både fram och bakhjul när den fem centimeter djupa slasksnön med hård kärna skulle pressas undan av dubbdäcken. Överkroppscykling när den är som bäst (ledsen Jens).

Senare under passet forcerades även vårt favoritträsk som i vanliga fall är tungkört utan en decimeter snö ovanpå gegga, vass och gammal sjöbotten. Vis av tidigare passager hängde jag ner händerna i bocken och matade på för fullt från början och hela vägen upp till krönet. Detta visade sig vara ett vinnande koncept i gruppen och jag belönades med ett avancemang från sista till andra plats, endast passerad av en till synes oberörd Rönn som osade om i snöbacken på slutet.

Johan klockar, Svensson käkar, Erik svär, Rönn cirkulerar och Reck löper utanför bild.

Lördagen var en riktig innedag då vi fick massor gjort i huset, det bara smattrade i checklistan. Blötsnön föll tungt och snabbt och en ivrig husägare skottade förstås inte bara sin egen uppfart utan även grannens och en bättre del av gatan. Två gånger. 

Vädret kom inte som någon överraskning och redan på fredagen tog jag förebyggande åtgärder träningsmässigt genom att köra jobbet t&r i bra tempo. Den rekordartade luftfuktigheten på morgonen i kombination med minusgrader bidrog starkt till Vassberg-looken när jag steppade in på kontoret. Returpasset var desto behagligare, klart, stilla och soligt väder gav inspiration till att gå en växel tyngre och sammanlagt fick jag två timmar höga G2 i fredags, kändes bra.

Som prognosen ser ut så utgår både utecykling och löpning när slasken fryser. Dags att åter bekanta sig med 55 kg vitlackat stål av bästa design. Hej ergometer!

Om någon undrar vad jag tränar för så är vårens målsättning att vara mindre än fem minuter efter Johan uppför Sa Calobra i början av april. Av samma anledning matade vi honom med rikliga mängder hemlagad äppelpaj igår kväll samtidigt som jag stoppade min paj i blomkrukan. Han anade inget...

3 kommentarer:

 1. http://www.icebug.se/Product.aspx?m=387

  SvaraRadera
 2. Med tanke på vem som åt och inte åt äppelpaj i lördags borde jag alltså ha goda chanser att klara vårens mål, att vara 5min snabbare än dig utför Sa Calobra. /johan

  SvaraRadera
 3. Jag kommer ikapp dig utför tack vare min tunga, italienska monsterbakbroms...

  "Following professional cyclists means meeting all their needs. This is why Campagnolo® has designed two Record™ brake options. "

  http://www.campagnolo.com/jsp/en/groupsetdetail/item_freniRec_catid_4.jsp

  SvaraRadera