Sidor

lördag 14 mars 2015

Välkommen till familjen!

Så har äntligen den sista pusselbiten fallit på plats. Cykelfamiljen har begåvats med det enda som ärligt sagt saknades - en äkta italiensk stålracer. Den införskaffades sent i somras men har först nu fått se dagsljus och försiktigt rullats runt kvarteret på en tunn bädd av vintergrus.

Ramen är en Colnago Master Olympic Decor, årsmodell 1993. Den är utrustad med en 8-delad Campagnolo Athenagrupp med Record Ergopowerreglage, också från 1993. Cykeln är nära nyskick och bär få spår av användning. Jag har bytt ut ett par felmatchade detaljer och återställt den riktiga, färgglada 90-talskänslan och därtill lagt 15 timmar på puts.

Så jäkla fräck den är! Jag ler fortfarande varje gång jag ser cykeln, och det är ganska ofta eftersom den står i vardagsrummet...

Jag har knappt provkört men ändå har den redan en plats i mitt hjärta, troligtvis för all framtid. En hoj att bli gammal med, något att putsa, vårda och kanske, kanske uppgradera försiktigt när andan faller på. Ett däckskifte blir nog aktuellt då de tyska ostarna inte känns helt rätt.

Fler bilder och en testrapport utlovas efter premiärturen som kommer att ske i förd en äkta Mapei GB-tröja från 1995. Om jag kommer i den...

8 kommentarer:

 1. Grym hoj! En pärla...
  /Joachim L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar om man får ett särskilt omnämnande om man ställer upp i Seniorcupen med den här mellan benen?

   Radera
 2. Skulle du inte komma i den Björn vet jag var det finns nya dito i orginalpåse :)

  /Sören

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där var ju onödigt skrivet. Hur ska jag nu motivera mig till att komma in min ostretchiga small? Men, säg för skojs skull att jag ändå skulle vara mer komfortabel i en luftig medium, vart EXAKT ska jag åka då och ingår i såfall kaffe?

   (påminner om att jag är föräldraledig med bil och kan därför plötsligt dyka upp när som helst)

   Radera
 3. Svar
  1. Ska du säga som är dubbelt så gammal som cykeln...

   Radera
 4. Bjäbb! Kom söderut med den så kan vi ta en retrotur och kolla på eternit-hus i vårsolen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den går bara söderut, vill väl hem.
   Vad sportar du? En Monark från -73?

   Radera