Sidor

lördag 20 augusti 2011

Superledig

Semestern är här och det är gott. Tre veckor helt ledigt, förvisso senarelagt för att passa hemlösheten, men ändå. Vi gör exakt vad vi vill av varje dag vilket hittills bjudit på aktiva och kreativa dagar med allt från vandring och paddling till cykel och segling. Regniga timmar fördrivs effektivt bakom datorn med CX-arbete inför hösten.

Här kommer ett par bilder som ni kan titta på medan ni jobbar.

Dagens pass gick i frisk vind genom härlig bohusländsk natur, mättad av soldyrkande "outletoholics" med fria cyklistträngningar på semestertrafiksaldot. Efter sju år i området hittar jag fortfarande nya vägavsnitt som mest påminner om cykelstigar utan trafik. Sköna ortsnamn som passerades under förmiddagen: Askum, Tossene, Gistad, Bärfendal, Dingle, Grind, Ön, Kville, Bottna, Ellene.

Ön ligger på en slänt inne i skogen, en mil från kusten. Vackert så.

Dagens träningspass var det andra på cykel under augusti månad. Räknar man bara kvalitetspass så är det två färre.

- - - - - 

Härom dagen tog vi färjan över till Bohus Malmön för att följa Sotenleden runt ön, en runda på 11 km. Ön som är belägen sydost om Kungshamn, är nog västkustens största soptipp, skapad av människans jakt på granit. Bruten sten ligger lämnad överallt och landskapet präglas av dagbrott och rena dumpningsområden för oönskade rester. Ett fascinerande historiskt landskap i olika gråtoner, med undantag för ostsidan som är ganska charmig. Läs mer om Malmön här.

Dagbrott. Ger dagsböter?

Caroline i det öppna landskapet mellan Draget och Bredvik.

Leden markeras i landskapet med blå färg målad rätt på stenarna. Ingen stig att följa utan en ganska rå och bitvis kuperad vandring rätt genom all sten. I brist på sevärdheter eller särskilda utmaningar genomfördes vandringen på tid med efterföljande tidspassning till färjan. Med enstaka felnavigeringar och kortare fotostopp stannade klockan på 2:15, vilket får anses godkänt med tanke på terrängens beskaffenhet.

Hygglig utsikt från Vestreruss över Stallrännan på öns norrsida.

Klåvbergs holme på östra sidan med den härliga skyddade stranden. Ett litet paradis.

En av få skogspassager. Under skjortan testar jag det nya underställslinnet från Campagnolo.

Fridens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar